Ramat invers la TRX

Ramat invers la TRX

Despre exercițiul RAMAT INVERS LA TRX

Ramatul este un exercițiu clasic pentru spate și poate fi executat într-o gamă largă de variante, cum ar fi ramatul cu gantere, cu bara, la aparatul Smith sau chiar la cablu, din plan drept, înclinat sau vertical. Varianta la Trx dă rezultate la fel de bune, așa că depinde de tine pe care o alegi.

Rutină exercițiu RAMAT INVERS LA TRX

  • instalează benzile în sistemul de prindere, în așa fel încât mânerele să îți ajungă până la nivelul pieptului;
  • apucă cele două mânere și lasă-te pe spate; menține corpul întins, cu spatele drept și privirea înainte, sprijinindu-te pe partea din spate a călcâielor; brațele trebuie să fie perfect întinse; aceasta este poziția de start;
  • flexează coatele, strânge omoplații și ridică-te încet, având grijă să menții poziția corpului;
  • fă pauză timp de o secundă în poziția cea mai de sus și apoi revino încet la punctul de plecare;
  • continuă până efectuezi numărul recomandat de repetări; acesta poate varia în funcție de antrenamentul ales.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RAMAT INVERS LA TRX

Grupele musculare antrenate de exercițiul RAMAT INVERS LA TRX

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.