Thruster cu gantere kettlebell

Thruster cu gantere kettlebell

Despre exercițiul THRUSTER CU GANTERE KETTLEBELL

Thruster-ul este un exercițiu destul de solicitant, care combină mișcarea specifică de genuflexiune cu cea de Împins la umeri și care lucrează excelent mușchii umerilor, dar și grupe musculare din partea inferioară a corpului. Pentru că executarea lui implică un consum mare de energie, Thruster-ul este ideal în antrenamentele pentru arderea grăsimilor.

Rutină exercițiu THRUSTER CU GANTERE KETTLEBELL

  • ia două gantere kettlebell și sprijină-le de umeri, ca și cum te-ai pregăti să faci Împins la umeri, din poziție "clean"; palmele trebuie să fie orientate spre înainte; aceasta este poziția de start;
  • flexează genunchii și coboară în poziția de genuflexiune, fără să miști ganterele de la locul lor; ai grijă să menții spatele drept și să cobori cât de jos poți;
  • împinge podeaua cu călcâiele și revino la poziția inițială; în timp ce te ridici, întinde și brațele cu ganterele deasura capului;
  • în momentul în care începi să cobori din nou în genuflexiune, lasă și ganterele pe umeri;
  • continuă mișcarea până când efectuezi numărul recomandat de repetări din cadrul antrenamentului tău.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului THRUSTER CU GANTERE KETTLEBELL

Variații ale exercițiului THRUSTER CU GANTERE KETTLEBELL

Exercițiul Thruster mai poate fi executat și cu gantere obișnuite sau cu bara, rutina fiind aceeași.

Grupele musculare antrenate de exercițiul THRUSTER CU GANTERE KETTLEBELL

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.